Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. mai 2005 kl 23.50 Detektiv Jack Frost

Kraftverkets hemmelighet

Jack Frost (David Jason) besøker Helen Fox (Beth Goddard), enken etter en kollega som er drept i tjenesten. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost (David Jason) besøker Helen Fox (Beth Goddard), enken etter en kollega som er drept i tjenesten. (Foto: Yorkshire Television)
En kollega er drept i tjenesten. Og enda verre, liket er funnet i detektiv Jack Frosts egen hage. På et kraftverk i nærheten er en arbeider funnet dødelig forulykket under mystiske omstendigheter. I gårsdagens episode kjørte etterforskningen seg bom fast i begge sakene, men en oppklaring er like om hjørnet.

Jack Frost besøker enken etter sin drepte kollega, detektiv Tim Fox, og må beskjemmet erkjenne at etterforskningen står i stampe. Han føler seg temmelig desperat og er villig til å prøve hva som helst for å komme videre i saken. Frost ber politibetjent Kavanagh om hjelp til å finne mulige spor etter Tims morder i politihusets database. Lite vet han at han er i ferd med å sette den kvinnelige politibetjenten i livsfare.

Døde kjæledyr
Jack Frost får en rapport om at på baksiden av det samme kraftverket hvor en mann er funnet omkommet, pågår en jevnlig likvidering av uskyldige kjæledyr fra omegnen.

Av dette utleder Frost et spor. Det fører ham opp i de øverste etasjene av kraftverkbygningen, høyt over de summende turbinene, der en dødelig fare venter på ham.

Om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost (Serie 7)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57