Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. september 2005 kl 21.25 Niern: Dødelig våpen 4

Action på sitt beste

Martin Riggs (Mel Gibson) en vanlig dag på jobben (Foto: Warner Brothers)
Martin Riggs (Mel Gibson) en vanlig dag på jobben (Foto: Warner Brothers)
Danny Glover og Mel Gibson er tilbake som detektivene Roger Murtaugh og Martin Riggs, og denne gangen slåss de mot kinesisk mafia. De er også blitt forfremmet til kapteiner i politiet, slik at de ikke skal ødelegge så mye av byen.

Riggs og Lorna Cole (Rene Russo) er fremdeles sammen og skal ha barn. Murtaugh går en bestefarstatus i møte, siden datteren, Rianne (Traci Wolfe) også venter barn.

Illegale flyktninger
Murtaugh og Riggs er på haifiske sammen med privatdetektiven Leo Getz (Joe Pesci), da de nesten blir rent i senk av en båt. Båten har et svært skytegalt mannskap, men Murtaugh og spesielt Riggs foretar seg noe slik at mannskapet mister kontrollen over båten og kjører på land. Lasten om bord viser seg å være illegale flyktninger fra Kina.

Etterforskningen fører Murtaugh, Riggs og nykomlingen Lee Butters (Chris Rock) til China Town. Her hisser de på seg den kinesiske mafiaen som driver menneskesmugling i stor stil, sammen med ymse andre ulovlige geskjefter. Spesielt kommer de i klammeri med en mystisk kineser ved navn Wa Sing Ku (Jet Li), en svært brutal og hensynsløs kar. Det beste ville vært om Murtaugh og Riggs bare gikk tilbake til familiene sine og glemte saken, men…

Om filmen
Filmen er helt på høyde med de tre foregående "Dødelig våpen"-filmene. Her er store eksplosjoner, mye skyting og spektakulære slåsskamper, og filmens versting, Wa Sing Ku, spilles av kinesiske Jet Li. Han har spilt i over 25 filmer, og er en av Asias største stjerner.

Amerikansk action (1998)
Originaltittel: "Lethal Weapon 4"
Med Mel Gibson, Danny Glover, Rene Russo, Joe Pesci, Chris Rock og Jet Li
Regi: Richard Donner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78