Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. januar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Felles frykt

Randi (Tone Mostraum) har knyttet seg sterkt til lille Sara, som hun passer mens Trude er på sykehus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Randi (Tone Mostraum) har knyttet seg sterkt til lille Sara, som hun passer mens Trude er på sykehus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Press og trusler har knyttet Sverre og Trude sammen i et tett skjebnefellesskap. Den nygifte politimannen innser at følelsene hans er i ferd med å bli altfor sterke. Men forsettet om å bryte kontakten blir umulig når Trude havner på sykehus etter et brutalt overfall, og overlater sin lille datter til Randi.

Trude nekter å fortelle hvem som mishandlet henne på åpen gate i Oslo, men Sverre er overbevist om at det dreier seg om bakmennene som presset henne til å smugle kokain fra Amsterdam. Hva som er grunnen til at de fortsatt forfølger henne, kjenner han imidlertid ikke.

Mens Trude er på sykehuset, har Sverres kone Randi påtatt seg å passe Sara. Sverre forsøker å overtale henne til å overlate babyen til barnevernet. Men Randi, som fortsatt er intetanende om hvor involvert Sverre er i Trudes problemer, har allerede knyttet seg sterkt til den lille og er fast bestemt på å ta vare på henne.

Sverres voksende desperasjon skyldes også at han har fått tilsendt en overvåkningsvideo som avslører hvordan han hjalp Trude gjennom tollen på Gardermoen. Han frykter at det er en hevnaksjon for Affens død, iscenesatt av Trude eller Affens barndomsvenn Joakim.

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverre overtaler Trude til å melde seg for politiet, slik at bakmennene kan bli tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.


Spenningsserie i åtte episoder
Episode 4
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne og kjæreste med Joakim) – Janne Formoe

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Tone Danielsen, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Les mer