Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. april 2006 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Aidensfields rose

Bilmekanikeren Rosie (Vanessa Hehir) er et nytt ansikt i
Bilmekanikeren Rosie (Vanessa Hehir) er et nytt ansikt i "Med hjartet på rette staden", her sammen drosjesjåfør David (David Lonsdale, t.h.). (Foto: Yorkshire TV)
En bonde blir funnet død i utkanten av Aidensfield. David gjør en bommert som drosjesjåfør – igjen. Og Vernon snubler over den kvikke, unge og gutteaktige bilmekanikeren Rosie.

Fru Barton, kona til den døde bonden, forteller at han dro av gårde med geværet under armen sist natt uten å komme hjem. Konstabel Steve undersøker funnstedet og den døde. Steve begynner å mistenke at en krypskytter står bak bondens død og vil utforske saken.

Uten drosje
Nede på stasjonen blir fru Fforbes-Hepplethwaite stående i regnet og vente uten drosje. Igjen har David glemt en av sine avtaler. Dette betyr at Vernons drosjelisens, som snart skal fornyes, henger i en tynn tråd. Fru Fforbes-Hepplethwaite er nemlig leder av lisenskomiteen. Hun er invitert på byfesten, og har uttrykt ønske om å få se den såkalte pløye-dansen. Vernon legger nå alt han kan i å få danseopptrinnet med David, Gina og Jenny til å bli så vellykket som mulig.

Rosie fra Cartwright
Ute på Cartwright-gården finner Vernon de gamle plogjernene han leter etter. Og det er der han for første gang legger sine øyne på den blussende unge bilmekanikeren Rosie. Uten å blunke tilbyr han henne jobb på Bernies bensinstasjon. Vi kommer til å se mer til Rosie framover.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 14)
Kveldens episode: "Hunter's moon"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jonathan Kerrigan, William Simons, Geoffrey Hughes, Peter Benson, Derek Fowlds, David Lonsdale og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Mer om serien: