Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. april 2007 kl 15.40 Rosenkavaleren

Stjernemøte i Den Norske Opera

Rivalinner – Richard Strauss’
Rivalinner – Richard Strauss’ "Rosenkvaleren" med Solveig Kringlebotn som marsjalinnen (t.v.) og Elizabeth Norberg-Schultz som Sophie. (Foto: Erik Berg, DNO)
I påsken vises Richard Strauss’ mest populære opera, der kjærlighet og erotikk dominerer forestillingen. Scenen er Den Norske Opera, og våre beste kvinnelige sangere er i hovedrollene.

Operaen er fra 1911, og handlingen foregår i Wien i begynnelsen av Maria Theresias regjeringstid (1740-80). Det er en komedie i 3 akter med alvorlige undertoner og en fantastisk musikk. Dette er ingen minimalistisk oppsetning, men en storslått opera som skiller seg fra Strauss’ tidligere verker, Salome og Elektra.

Våre beste kvinnelige sangere
Det er et mestermøte vi får være vitne til i denne oppsetningen fra Den Norske Operaen. Vår store, internasjonale trio har hovedrollene: Solveig Kringlebotn (marsjalinnen), Randi Stene (Octavian) og Elizabeth Norberg-Schultz (Sophie).

De fremfører kjærlighetsoperaen med sang, letthet og reflektert alvor. Magien forsterkes av en særdeles tett fjernsynsregi fra producer Erik Conders side.

Hugo Hoffmannsthal står for librettoen. Dietfried Bernet dirigerer operaorkestret, og regissør er Folke Abenius.

"Rosenkavaleren" blir sendt i tre deler i påsken, langfredag, påskeaften og påskdag. Transmisjonen ble også vist i Hovedscenen på NRK2 18. februar i år.

Musikkprogram fra NRK Kultur (2006)
Originaltittel: Der Rosenkavalier
Prosjektleder: Anne Røthing
Fjernsynsregi: Erik Conders
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no