Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. april 2000 kl 19.30 Fotball, menn: Norge-Belgia, Privatlandskamp, Ullevål

Fotball, menn: Norge-Belgia

NRK1 onsdag 26. april kl 19.30
Fotball, menn: Norge - Belgia

Oppkjøring før EM

Arne Scheie er på plass i kommentatorboksen når Norges herrelandslag i kveld møter Belgia til treningskamp på Ullevaal stadion. EM i fotball nærmer seg med stormskritt, og de siste treningskampene før mesterskapet bruker landslagssjef Nils Johan Semb til å finne ut de forskjellige spillernes posisjon på banen.

Nils Johan Semb har den siste tiden i media bedyret at de som ikke er tatt med i troppen nå, har små sjanser til å få være med til EM-sluttspillet i Belgia og Nederland. Det betyr at laget som stiller på hjemmebane på Ullevaal i kveld, sannsynligvis består av de spillerne Semb vil ha med seg. Det betyr også at troppen nå kan bruke disse kampene til å spille seg sammen; de får god anledning til å bli kjent med hverandre.

Spillerne har selv sagt at jo lenger tid før EM laget er fastsatt, jo bedre er det! Så da er det bare å håpe at EM kan bli en større suksess enn VM i Frankrike i 1998, der Norge som var tippet helt i toppen, ble slått ut i kvartfinalen etter tapet 1-0 mot Italia.

Mye er forandret siden den gang, men fortsatt er veteranene Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Tore Andre Flo og Henning Berg stammen i landslaget. Alt i alt består landslaget av en god blanding unge og gamle talenter, deriblant de nye stjerneskuddene Eirik Bakke og John Arne Riise.

NRK1 onsdag kl 19.30

Sending fra NRK TV- Sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18