Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. desember 2001 kl 18.30 Eva og Adam

Nå eller aldri!

Adam har ikke gjort noen store framstøt for å vinne Evas hjerte siden hun kysset han den første skoledagen. Han har ligget lavt og ikke våget å ta det store skrittet, men han skjønner at tiden kanskje er inne nå.

Adam bestemmer seg for å spørre om Eva vil være kjæresten hans, men han er usikker på hvilket tidspunkt som er det rette. Kanskje det er best å invitere henne på date for så å komme med det store spørsmålet? Men før han får summet seg, drar Eva sammen med tøffe Linda på rockekonsert. Eva på sin side er utålmodig. Hun skjuler sine følelser for Adam og er bekymret for at noen skal snappe han rett foran nesen hennes.

Om serien
Hver dag frem til 1. nyttårsdag blir det gjensyn med 12-åringene Eva og Adam og deres venner. Denne svenske serien for barn og ungdom er en øm og morsom skildring om den første kjærligheten, en skildring den yngre garde av norske seere tydelig satte pris på da de møtte de to turtelduene for første gang på NRK våren ifjor.

8 av 10 seere i målgruppen 9-13 år fulgte den gangen ”Eva og Adam”, som allerede da kunne vise til både en dramapris og barnejuryens spesialpris ved den nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.

"Eva og Adam" startet som en populær tegneserie i et ungdomsblad. Forfatterne Måns Garthon og Johan Unenge, som også har skrevet manus til tv-serien, har gitt ut bøker og hele tegneseriealbum om de to turtelduene.

Svensk dramaproduksjon
I hovedrollene: Ellen Fjästad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman og Pablo Martinez.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53