Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. oktober 2006 kl 22.30 Safari

Arkitektur

Jeannette Platou er ny programleder i Safari. I kveld har hun tatt turen til biennalen i Venezia. (Foto: NRK)
Jeannette Platou er ny programleder i Safari. I kveld har hun tatt turen til biennalen i Venezia. (Foto: NRK)
Over halvparten av verdens befolkning bor i byer, og globaliseringen gjør at de allerede store byene blir enda større. Biennalen i Venezia har i år valgt å se på hvilke problemer storbyer står overfor, og hvordan arkitekter kan bidra til å løse dem. Safari ser på norske og internasjonale bidrag og stiller spørsmålet: Kan arkitektur forbedre verden?

Jakob Kolding er en dansk kunstner som er opptatt av sammenhengene mellom arkitektur, byplanlegging og sosiale prosesser. I tillegg til å stille ut bildene sine i gallerier, henger han opp kunsten sin som plakater i det offentlige rom. Sånn sett er han både i form og innhold en politisk kunstner som ønsker å nå et bredt publikum.

Arkitektur for en bedre verden
Chris Medland er én av noen hundre britiske designere, ingeniører og arkitekter som gir deler av sin fritid til "Architecture For Humanity" (AFH). Safari traff Chris på fottur i fjellet med broren og faren, og turen hadde de valgt å legge til Romania. Her er Chris og andre frivillige i AFHsine tegninger realisert i et tørkehus for Arnika-planten. Hva er egentlig AFH? Og hvorfor bidrar så mange, uten å få betalt?

Flytende park
"Noahs park" er navnet arkitektene har gitt flyteparken havnevesenet i Oslo ønsker å bygge på Filipstadkaia. Arkitektene Jensen og Skodvik har utformet konseptet og foreslått en liten tapas-meny av en sjøpark. Safari har tatt en titt på planene.

Safari tilbake med ny programleder
Gjennom åtte nye programmer tar NRKs kunstmagasin seerne med på oppdagelsesferd i samtidskunsten både i Norge og utlandet. Den første sendingen handler om gatekunst.

Jeannette Platou er ny programleder. Hun har tidligere vært innen- og utenriksreporter i NRK Nyheter, og har også vært programleder for "Verden på lørdag" og "Verden i dag" på NRK P2.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Jeannette Platou
Reportere: Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Ninja Benneche.
Research: Lisa Karlsson
Producer: Ingerid Nordstrand
Prosjektleder: Jo Raknes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no