Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. august 2005 kl 21.00 Live 8: i Hyde Park

Høydepunkter fra Hyde Park

Madonna og sangen
Madonna og sangen "Music" var et av mange høydepunkter fra Live 8-konserten i Londons Hyde Park. (Foto: Warner Music)
Lørdag 2. juli var hele verdens blikk rettet mot Live 8 og konsertene som fant sted samtidig fra Philadelphia i vest til Tokyo i øst. I kveld får du høydepunkter fra konserten i Hyde Park i London der 200 000 publikummere hadde samlet seg.

Konsertene ble sendt over hele verden, og på NRK1 og NRK2 kunne man følge dem gjennom 12 timer. Kveldens sending er i to deler, og kommer før og etter Kveldsnytt og Detektimen.

Blant artistene vi får se og høre er U2, Coldplay, Annie Lennox, Madonna, Robbie Williams, The Who, Pink Floyd og Paul McCartney.

Til kamp mot verdens fattigdom
Bob Geldof var initiativtaker til Live 8, 20 år etter den nå legendariske Live Aid-konserten som skulle hjelpe ofre for tørke i Etiopia. Denne gangen var målet å få verdens rikeste land til å slette u-landsgjelden, og konsertene ble arrangert bare fire dager før lederne for G8-landene møttes i Edinburgh. Den enorme konsertbegivenheten kan se ut til å ha virket, under møtet ble 250 milliarder gjeldskroner slettet.

- Vi må være klar over at dette bare er begynnelsen. Vi er ikke i mål før vi har en fullstendig pakke av gjeldssanering, fordobling av støtten og rettferdige vilkår for handel, sier Geldof.

Redigert konsertoverføring fra London (2005)
Produksjon: BBC
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • Les mer om Live 8