Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. februar 1999 kl 22.50 Livet er mer enn elg i solnedgang

Livet er mer enn elg i solnedgang

NRK1 lørdag 20. februar kl 22.50
Livet er mer enn elg i solnedgang

En rockumentar om Harestua
De siste 20 årene har en liten skogsarbeiderbygd langt inne i Nordmarka fostret uttallige rockegrupper. Noen er blitt lokale helter, andre nasjonale og noen til og med internasjonale. Hjerteknekt, Kåre & The Cavemen og Øsekara er alle fra Harestua.
Rammen rundt musikkmiljøet i bygda med 2500 innbyggere er den nedlagte kolonialbutikken, nå \"Puben på hjørnet\" - Harestuas svar på Rockefeller. Ildsjelen er kroverten som brenner for rock and roll.
Til den populære musikkbulen kommer folk til fots, på sparkstøtting, moped, traktor eller i bil.

Yrende kulturliv
Harestua er en liten bygd langt inne i skogen noen mil nord for Oslo. På solrike vintersøndager er dette et ypperlig utgangspunkt for travle Oslo-borgere som vil ut i den frie natur, der elgen er et vanlig innslag.
Men Harestua er mye mer. De siste 20 årene har bygda hatt ett yrende kulturliv med eget korps, amatørteater, kor og diverse artister. Alle er aktive i dette arbeidet. Men først og fremst har stedet fostret mange rockegrupper. Flere plateutgivelser har sitt utspring her, og harestuingene finner vi igjen i alle deler av norsk musikkliv.
Hva kan grunnen være? Hvorfor ble det slik akkurat her? Den ti minutter lange rockumentaren om Harestua har svarene. Vi kan røpe at det har noe med arv og miljø å gjøre - og grundig opplæring i skolen...
I filmen møter vi blant andre Harestuas store sønner Hjerteknekt og Kåre & The Cavemen. Og så elgen selvfølgelig!

Bilde
Kåre & The Cavemen Foto:Roar Vestad, Virgin
Norsk kortfilm
Produsert av Narcissus Film & Video A/S
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0