Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. mai 2003 kl 17.30 Styrk mobil - et livssynsportrett

Sløret gir henne frihet

Mehda Ghalegolabi blir på nytt utsatt for programleder Styrk Fjærtoft Trondsens frieri. (Foto: Veslemøy Hvidsteen)
Mehda Ghalegolabi blir på nytt utsatt for programleder Styrk Fjærtoft Trondsens frieri. (Foto: Veslemøy Hvidsteen)
Mehda Ghalegolabi (20) flyktet med familien fra Iran som 8-åring. I dag studerer hun medier og kommunikasjon og skal de neste to årene pugge i Australia. Hun forteller at sløret gjør at hun konsentrerer meg bedre om Allah og studiene. Og i kveld blir hun fridd til av programleder Styrk.

Mehda har i vinter studert medier og kommunikasjon ved Bjørknes Internasjonal College i Oslo. De neste to årene er det Perth i Australia som blir Mehdas hjemmebane. Sammen med 20 tusen andre skal hun studere ved Edith Cowan Universcity.

Programleder Styrk undrer seg på hvorfor hun frivillig bærer slør. -Innen islam er det de indre, evige verdiene som er viktige. Sløret indikerer at jeg ønsker å leve som en rettroende muslim, men den praktiske nytten er kanskje vel så interessant. Med slør blir det mindre fokus på hvordan man ser ut eller hva man har på seg, sier Mehda som mener at sløret gir henne en frihet, og at det gjør henne mindre opptatt av kropp og klær..

Frieri
Religion og sex var tema da Mehda Ghalegolabi sist høst var med i "Styrk live". Styrk lurte fælt på om det var mulig for en rettroende muslimsk jente som henne å gifte seg med ham. -Ja, om du hadde vært litt yngre og hadde blitt muslim, hvorfor ikke, svarte hun. - Eller kanskje dersom du hadde klart å overbevise meg om at kristendom er riktig. Det handler om at man skal ha lik religion. Jeg velger å gifte meg med en med samme tro fordi det er viktig for meg.

Svaret gjorde at Styrk ante et visst håp, og han bestemte seg for å treffe Mehda igjen. I kveld blir den muslimske jenta utsatt for frieri fra en Styrk mobil-programleder som gjør sitt beste for å tilpasse seg islam.

Om serien
Nesten 40 gjester besøkte "Styrk live" på NRK1 og NRK2 sist høst. Nå dukker noen av dem opp igjen i den nye vårserien med livssynsportretter, "Styrk mobil". I løpet av sesongen møter vi seks halvgale mennesker og en ikke helt god programleder, Styrk Fjærtoft Trondsen (33) med sin Mini- og mobiltelefondille.


Egenprodusert livssynprogram
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53