Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 13. desember 2012 kl 20.15 Ein idiot på tur

Pyramidene i Egypt? Sånn passe.


Ny uke, samme idiot på tur. Denne gangen reiser Karl Pilkington til Egypt, og hjemme i England pønsker Ricky Gervais og Stephen Merchant ut nye måter å plage Karl på.

Turen går til Egypt, for å vise Karl pyramidene og Sphinxen. Karl blir sånn passe imponert, pyramidene har jo ikke glatte sider, men knudrete, noe som er skuffende. Dessuten mangler Sphinxen nese – noe som gjør at alle de små suvenir-kopiene av den mektige statuen ser ut som B-varer.

Om serien
Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais. Sammen med Stephen Merchant sender han Karl til verdens syv underverker, "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.
Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie fra 2010.
Originaltittel: An Idiot Abroad
Kveldens episode: Mexico
Pressekontakt Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte Publikumstjenesten, tlf: 815 65 900