Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. august 2003 kl 20.25 Cityfolk: Barcelona

Grafitti, taxi og sitar

Carles Redon
Carles Redon "dekorerer" Barcelonas vegger. (NRK-foto)
I Barcelona møter vi en av byens etablerte grafitti-kunstnere. Vi blir også med på drosjetur, og vi får innblikk i livet til en blind loddselger som er guru på indisk folkemusikk.

Til tross for sine 34 år er Carles Redons hovedbeskjeftigelse fortsatt å forsyne Barcelonas gater og streder med graffiti. Carles’ signatur er for lengst et ikon for byens innbyggere, i alle fall blant dem som går god for graffiti. Heller ikke i Barcelona er graffiti lovlig, og Carles’ foreldre undrer stadig hvilket yrke sønnen har tenkt å satse på.

Taxi og skilsmisse
Maria Carmen Viniegra har lang erfaring som drosjesjåfør i Barcelona. Hun er mor til tre barn som hun har gitt en god "oppdragelse" i samme yrke. Maria Carmen har nylig vært gjennom en opprivende skilsmisse og prøver å holde motet oppe.

Sitar-guru
Shyam Sunder er født i Dehli i India og har bodd i Barcelona helt siden han giftet seg med Lluisa for 18 år siden. Den blinde loddselgeren har en fast arbeidsplass på én kvadratmeter, men i musikken reiser han milevidt. Privat er Shyam en guru på indisk folkemusikk.

Om serien
NRK Østlandssendingen er medlem i sammenslutningen av redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i "Cityfolk", som nå går på lufta i sin sjette sesong.

- "Cityfolk" har som mål å vise fram det mangfoldige livet i Europa, forteller prosjektleder Kjetil Saugestad i Østlandssendingen. I hvert program møter vi tre ulike mennesker med hver sin historie. De er helt uavhengig av hverandre, men bor i samme by.

I år bidrar Norge med tre portretter av folk i Oslo (sendes i august). På kartet står ellers Amsterdam, Lisboa, München, Stockholm, Narva (Estland), Dublin og Barcelona.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57