Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. april 2002 kl 21.00 Niern: Løgnar

Et spill om sannheten

Er Walter Wayland (Tim Roth) en morder?
Er Walter Wayland (Tim Roth) en morder?
En mann er mistenkt for å ha drept og partert en ung prostituert kvinne. Under politiavhøret må han gjennomgå en løgndetektortest, men utfallet av seansen blir helt annerledes enn ventet.

Walter Wayland (Tim Roth) har levd et liv som mange kan misunne ham. Han er arving til en stor formue, og etter avsluttet utdannelse på velrenommerte Princeton tok han over ledelsen for familiens tekstilfabrikk. Men når vi møter ham, sitter han i politiavhør. Etterforskerne Kennesaw (Michael Rooker) og Braxton (Chris Penn) har koblet Walter til en løgndetektor for å prøve å finne ut om han snakker sant. Har han begått den avskyelige forbrytelsen han er mistenkt for, eller er han rett og slett en lystløgner?

Til å begynne med er ikke Walter så likevektig som han først gir inntrykk av. Han er avhengig av absint, lider av epilepsi og er også en lystløgner som plutselig får merkelige anfall hvor han blir voldelig. Han mister også periodevis hukommelsen. Samtidig er Walter en smart fyr. Han vet at etterforskerne tror han er skyldig og gjør sine egne undersøkelser om deres mørke hemmeligheter og svakheter. Resultatet blir en katt og mus-lek mellom den anklagede og etterforskerne.

Tre menn i et rom
Regissørene Jonas og Joshua Pates debutfilm "The Grave" ble svært godt mottatt på Sundance filmfestival i 1996. Kveldens film, som har originaltittel "Deceiver" og er tvillingbrødrenes andre film, er en stram kriminalfilm. Den handler om tre menn som innelukket i et rom er fanget i et sjokkerende spill om sannhet og vågemot.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Deceiver
Manus og regi: Jonas og Joshua Pate
I rollene: Tim Roth, Chris Penn, Ellen Burstyn, Rosanna Arquette, Michael Rooker og Renee Zellweger
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Er Walter Wayland (Tim Roth) en morder?