Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. mars 2004 kl 21.30 Winter: La det aldri ta slutt

Et tredje kvinnedrap

Erik Winter (Johan Gry). (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Erik Winter (Johan Gry). (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Politioverbetjent Erik etterforsker to tilsynelatende beslektede drapssaker som skjedde med fem års mellomrom. Nå har det skjedd nok et mord på en ung kvinne.

Det uoppklarte drapet på Beatrice, som skjedde for fem år siden, har klare likhetstrekk med Angelikas død. De ble funnet kvalt på samme sted, og begge var unge og vakre kvinner med et uforklarlig høyt pengeforbruk. Dessuten er det funnet bilder av dem som åpenbart er tatt på samme sted.

Når en tredje kvinne, Anne, blir funnet kvalt i vannkanten, forsøker Winter å finne ut om det er noen forbindelse til de to andre ugjerningene. Det aner ham at det også finnes en sammenheng til voldtektssaken han etterforsker. Men offeret, Jeanette, er svært lite meddelsom, og det samme gjelder hennes foreldre.

Kollega i sorg
Midt under etterforskningen har Fredrik Halders ekskone blitt kjørt ned og drept. Halders forsøker så godt han kan å ta seg av sine to barn, samtidig som han har et sterkt ønske om å delta i politiarbeidet fordi han ikke orker å gå uvirksom. I sorgen blir kollegaen Aneta en stor støtte for ham, og det oppstår en ny nærhet mellom de to.

Om "Winter"
Serien om den elegante kriminaletterforskeren Erik Winter ble fulgt av 600.000 norske seere da den gikk på NRK1 for et år siden. På torsdagskveldene sendes nå seks nye avsnitt etter den svenske suksessforfatteren Åke Edwardsons bøker.

Bøkene om førstebetjent Erik Winter er blant tidenes svenske krimsuksesser. Hittil har Åke Edwardson utgitt seks bøker om Winter, og det er de tre siste som ligger til grunn for den nye serien: "La det aldri ta slutt", "Himmelen er et sted på jorden" og "Seil av stein". Serien består av seks timelange episoder, to per bok. Den første episoden hadde premiere på SVT1 6. februar i år og ble med over 1,8 millioner seere den mest sette krimserien i Sverige på flere år.

I den nye serien har Winter (Johan Gry) passert førti år. Den tidligere så innbitte ungkaren er samboer med Angela og pappa til lille Elsa, og slites mellom hensynet til familien og den krevende jobben med å etterforske Göteborgs voldsforbrytelser.

På Winters team finner vi Bertil Ringmar (Krister Henriksson), som er avdelingens ringrev og Winters mest betrodde kollega. Fredrik Halders (Lennart Jähkel) er noe av en grinebiter på overflaten, men under skjuler det seg et varmt hjerte. Aneta Djanali (Marie Kuhlberg) har en skarp replikk og ditto hjerne, samtidig som hun er lydhør og empatisk. Lars Bergenhem (Niklas Hjulström) er ung og ambisiøs, men har en tendens til å bli nedslått og usikker fordi han engasjerer seg så sterkt følelsesmessig i sakene. Janne Möllerström (Pierre Lindstedt) er teamets researcher og ordensmann.

Svensk kriminalserie
Originaltittel: Kommissarie Winter: Låt det aldrig ta slut
Basert på Åke Edwardsons bok
Produksjon: SVT Drama (2003)
Regi: Eddie Thomas Petersen
I rollene: Johan Gry, Krister Henriksson, Lennart Jähkel, Maria Kuhlberg, Niklas Hjulström, Pierre Lindstedt og Ulricha Johnson
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside