Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. november 2005 kl 19.30 Puls

Grensesetting og musikkterapi

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvordan få barna til å sitte stille rundt middagsbordet? Og visste du at ny forskning viser at musikk kan gjøre godt når man er i siste fase av livet? Det skal handle om grensesetting for barn og musikkterapi ved livets slutt i kveldens Puls

Vi går inn i en sesong der familieselskapene står i kø, men krangling mellom voksne og barn ved middagsbordet kan gjøre selskapet alt annet enn hyggelig.

I kveld kommer søvnekspert og helsesøster Karin Naphaug for å fortelle om hvordan vi kan sette grenser for barna våre. Hun har blant annet råd for hvordan man kan få skikk på bordskikken – til glede for både store og små.

Musikkterapi ved livets slutt
Ny forskning viser at systematisk bruk av sang og musikk for eldre i siste livsfase har effekt. Overlege og alternativ terapeut Audun Myskja har i samarbeid med kulturarbeider Anders Rogg gjort presise målinger av hvilken helbredende og stimulerende virkning ulike kategorier musikk har på folk i siste del av livet, spesielt demente og deprimerte eldre.

Resultatene har vakt oppsikt, og viser at kjente sanger kan bedre hukommelsen, ordforrådet og kommunikasjon blant syke eldre. Sofienbergsenteret i Oslo deltok i prosjektet, og her har Puls møtt både musikkterapeut Kirsten Wiingaard Grønn og de eldre.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Prosjektleder: Ida Scheie, 23 04 28 27
Vaktsjef: Camilla Skarra, 23 04 53 27
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tv
LENKER
  • Les mer: www.nrk.no/puls