Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2007 kl 18.30 Familien

Eget rom

Linn-Tabita (13) gleder seg masse til å få eget rom. (Foto: NRK)
Linn-Tabita (13) gleder seg masse til å få eget rom. (Foto: NRK)
Linn-Tabita har ti yngre søsken, og nå skal hun endelig få sitt største ønske oppfylt: et eget soverom. Men hva synes lillebrødrene og –søstrene om det? Vi møter også igjen Fabian (13) og Vaman (10) som vi ble kjent med i forrige uke.

Fabian skal på teateraudition, og foreldrene er kanskje mer nervøse enn ham.

Vaman (10) og familien har bodd på ett rom på et asylmottak i Vestby i Akershus i snart fire år. Nå er de nødt til å finne seg et hus, for om én måned skal de flytte fra asylmottaket. Akkurat som Linn-Tabita har Vaman lenge gledet seg til å få eget rom. Vil hun få det nå?

Om serien
Hvordan er det å vokse opp i Norge i dag? Lørdager fremover skal vi følge sju barn som lever på forskjellig vis med sine familier. Barna er mellom ti og tretten år, og kommer fra ulike steder i landet. Serien er på seks episoder hvor vi også får se deres personlige videodagbøker.

- Det finnes tusen måter å være en familie på i 2007, sier prosjektleder Thale Persen. Derfor har hun og produsent Gisle Halvorsen funnet sju svært ulike, men tydelige familier.

Til felles har de at de kan fortelle oss noe om hvordan det er å vokse opp i Norge i dag.Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra NRK Barn og Ungdom (2007)
Prosjektleder: Thale Persen
Produsent: Gisle Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no