Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. desember 2000 kl 20.00 Du skal høre mye ...

Du skal høre mye ... (ttv)


NRK1 torsdag 7. desember kl 20.00
Du skal høre mye...

Tore og Trond tilbake i Rorbua

I kveld er det klart for helt nye programmer fra Rorbua i Tromsø. På plass som alltid er Tore Skoglund og hans faste partner ved klaveret, Trond Myhre. Vi møter blant andre en gammel kjenning fra Rorbua, fortelleren Petter Rønning, og radarparet Borgulfsen med sitt Upper Ten-nummer.

Fortelleren Petter Rønning (61) fra Hemnesberget på Helgeland er en gammel bekjent på Rorbua. - Petter er en av de beste fortellerne vi har på nordnorsk humor. Han er utrolig god på historiefronten, sier Skoglund, og legger til at Rønning også gjør en annen jobb for \"Du skal høre mye...\": Han holder øynene åpne for kandidater som kan være med i programmet.

Mange tips
For det gjelder å få tak i de gode fortellerne, uansett om det er vitser, historier eller anekdoter de fremfører. Hittil har dette ikke vært noe problem, for forslag fra kjente og ukjente strømmer inn.

- Vi får utrolig mange tips, men dessverre rekker vi ikke å følge opp alle. Vi reiser rundt for å finne fortellere, og dette tar tid. Ellers har vi fordelt speidere over hele landet slik at vi skal klare å finne fram til de beste, sier Skoglund. - Det gjelder å ha en blanding av kjent og kjært, gammelt og nytt, derfor er det ganske omstendelige prosesser vi skal igjennom før det kommer så langt som til tv- skjermen.

Nytt bekjentskap
Den andre fortelleren i kveldens \"Du skal høre mye...\" er et helt nytt bekjentskap. Ole Z. Torkildsen (52) fra Flekkefjord har som livsmotto at han skal gjøre to nye ting hvert år. En opptreden i Rorbua er en av utfordringene som står på plakaten i år. Dermed blir det også historier fra Sørlandet i denne høstens program.

Kjente ansikter
En kveld i Rorbua er ikke komplett før vi har fått litt humoristisk artisteri fra kjente personer i underholdningsverdenen, og gjester i kveld er Torkjell Berulfsen og Knut Borge, nærmere bestemt Borgulfsen. De skal gjøre sitt Upper Ten-nummer der de gir seerne en liten oppdatering av det som skjer i samfunnet rundt oss.

En annen som står på gjestelista i kveld, og som også kommer til å besøke Rorbua jevnlig, er Fridtjof Nordnes. Han utgjør til daglig den ene halvparten av\" Joffen og Laffen\", og skal i \"Du skal høre mye...\" bidra som stuntpoeten Karl Oscar. Han fremfører dikt som tar opp aktuelle ting som foregår rundt i det ganske land.

NRK1 torsdag kl 20.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund med Trond Myhre ved klaveret.
Prosjektleder: Eirin Bjørnstad
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Tore Skoglund og Trond Myhre er på plass i Rorbua. (Foto: Ola Røe)