Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. september 2000 kl 00.05 Nattkino: City Hall

Nattkino: City Hall (t)


NRK1 lørdag 2. september kl 00.05
Nattkino: City Hall

Mafiadrama i politikkens toppdivisjon

New Yorks idealistiske borgermester John Pappas får problemer med troverdigheten etter et trippeldrap som sender sjokkbølger helt inn i byens rådhus.

John Pappas (Al Pacino) er den rettskafne borgermesteren i New York, og Kevin Calhoun (John Cusack) er hans minst like hederlige nestkommanderende. Men bildet av en idealistisk og ukorrupt politisk toppledelse har også en mørkere side skal det vise seg.

En politimann og en narkotikalanger med mafiaforbindelser dreper hverandre i en skuddveksling der også en uskyldig seks år gammel svart gutt mister livet. Folk begynner å stille spørsmål om hvorfor politimannen hadde kommet i klammeri med gangsteren.

Borgermesteren og hans medarbeidere takler situasjon godt. Kevin Calhoun vil imidlertid til bunns i saken og finner urovekkende bevis for at hans tilsynelatende ukorrupte sjef ikke helt har klart å unnslippe sin noe mer tvilsomme fortid.

Det skal etter hvert vise seg at den døde narkotikalangeren var nevø av selveste mafiabossen. En toppolitiker fra Brooklyn, som har sin egen agenda, kommer også til å spille en viktig rolle i filmen. Etter hvert avdekkes de hemmelige forbindelseslinjene mellom menn som i utgangspunktet ikke skulle hatt noe med hverandre å gjøre.

Sterke filmnavn
\"City Hall\" er en politisk thriller som på nytt kombinerer Al Pacino med regissør Harold Becker etter Pacinos comeback med \"Sea of Love\". Manusforfatterne, de tre tungvekterne Bo Goldman, Nicholas Pileggi og Paul Schrader, svarer hver for seg for ulike områder; det eksistensielle, det brutale og det dramaturgiske.

NRK1 lørdag kl 00.05
Tidligere sendt NRK2 14.2

Bilde
1. Al Pacino spiller New Yorks idealistiske borgermester John Pappas som vikles inn korrupsjonsskandaler med mulige konspiratoriske følger.
2. New Yorks borgermester John Pappas (Al Pacino) får problemer med å forklare sitt kjennskap til mafiabossen Frank Anselmo (Danny Aiello).

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1996)
Originaltittel: City Hall
Regi: Harold Becker
I rollene: Al Pacino, John Cusack, Bridget Fonda og Danny Aiello
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie@astad.no)