Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. november 2010 kl 20.00 Beat for beat

Sanger for hjertet og beina


To vakre, unge kvinner og to kjekke, stødige herrer: Venke Knutson og Laila Samuels møter Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen.

Smil fra Sørlandet
Venke Knutson har vært med på å prege norsk popmusikk gjennom nesten hele 2000-tallet. Hun har gitt ut 4 album, hvorav det foreløpig siste er samlealbumet "Smiles". Dette har solgt til gull. For tiden er Venke i full gang med musikkskolen I boksen – Poprommet. Her får hun delt av sin musikalske erfaring, samtidig som hun får undervise – utdannet lærer, som hun er. Hun skriver også låter til et nytt album. Tidligere i år kom Venke til superfinalen i MGP, med en låt som er skrevet av hennes venninne og makker her i kveld, Laila Samuels.

Oslojente
Laila Samuels regnes for å være en av landets beste popmusikkomponister. Hun kan skilte med låter for artister som Maria Arredondo, Alejandro Fuentes, Gaute Ormåsen, Erlend Bratland og, som tidligere nevnt, Venke Knutson. Laila ble som 18-åring kjent som låtskriver og vokalist i The Tuesdays, og jentebandet var innom Billboard-lista med låta "It’s up to you". I sommer turnerte Laila sammen med Venke, og tidligere i høst har hun turnert med eget prosjekt – "Home sweet Oslo tour".

Cowboy på norsk
Spellemann-vinner Steinar Albrigtsen trenger neppe noen nærmere presentasjon. Steinar har levd som musiker siden 70-tallet, og har samarbeidet med artister både i Norge og i USA. Mange kobler ham til hans lagkamerat i kveld, Jørn Hoel. De har kjent hverandre siden de var 6, og spilte sammen for første gang da de var 12 år. Steinar har sine musikalske røtter dypt inne i amerikansk country og roots-tradisjon, men i disse dager er han aktuell med sitt aller første album på norsk!

Jørn Hoel
5. januar kommer Jørn Hoel med nytt album - denne gangen et dobbeltsamlealbum. Den ene CD-en som består av kjente og kjære låter, er spilt inn på nytt (i et kapell!) med strykearrangementer, og heter "Sanga for hjertet". Den andre CD-en består av de mer smektende latinolåtene han også er kjent for, og heter "Sanga for beinan". Det blir også noen nye låter i denne samlingen, for Jørn Hoel er produktiv som aldri før. I høst har Jørn turnert i forbindelse med denne utgivelsen. Med seg på scenen har han hatt strykere, og turneen gikk under navnet "Jørn Hoel med hete stryk". Dermed er tonen angitt for i kveld…


Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no