Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 11. februar 2009 kl 00.25 House

Doktor Houses diagnose

Doktor House får inn en pasient som kan være smittet av tuberkulose. (Foto: Universal/NBC)
Doktor House får inn en pasient som kan være smittet av tuberkulose. (Foto: Universal/NBC)
Teamet til doktor House får inn en lege som øyensynlig er smittet av tuberkulose. Den ukonvensjonelle doktor House, spesialist på infeksjonssykdommer, mener vedkommende feiler noe annet.

Ukens episode om doktor House tar for seg et kasus med en lege, Sebastian Charles, som er villig til å ofre livet sitt for en samfunnssak.

Legen er nylig kommet tilbake fra Afrika som deltaker i et medisineringsprogram mot spredning av tuberkulose. Han har besøkt en fjerntliggende landsby og rapporterer tilbake til legemiddelfirmaet som produserer medisinen. På et møte med konsernets representanter får doktor Charles et anfall og segner om.

Legemiddelprotest
Doktor Charles mener han er blitt smittet av tuberkulose under tjenesteoppholdet i Afrika. Flere av doktorene støtter ham i antakelsen om at han har pådratt seg tuberkulose. Men House forlanger at muligheten for andre sykdommer skal undersøkes nøye.

Doktor Cameron får klart positivt utslag på en test – Sebastian Charles har tuberkulose. House ber henne la være å bekrefte funnet overfor pasienten. Hun gjør det likevel, og fra nå av velger doktor Charles å la være å ta medisinsk behandling for sykdommen. Slik vil ha protestere mot at legemiddelfirmaene ignorerer verdens fattige som er rammet av tuberkulose. Doktor Charles tillyser en pressekonferanse for å skape blest om saken.

Men doktor House har andre planer for pasienten. Han er på let etter en annen diagnose…

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: TB or Not TB
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no