Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. mai 2003 kl 20.10 Pilot guides spesial: En reise i historien

Med Pilot guides til oldtiden

Paul McCartney holdt nylig gratiskonsert i Colosseum, for 1900 år siden bød keiseren på brød og sirkus samme sted. (Foto: Pilot Film and TV Productions)
Paul McCartney holdt nylig gratiskonsert i Colosseum, for 1900 år siden bød keiseren på brød og sirkus samme sted. (Foto: Pilot Film and TV Productions)
Oldtidens største severdigheter står på reiseplanen til folkene i Pilot guides.

De fleste steder i verden finner du et byggverk fra en helt annen tidsepoke enn vår. Ulike sivilisasjoner har etterlatt sine minnesmerker, fra mayaindianerne i Mellom-Amerika til oldtidens innbyggere på Påskeøyene. Ukens avsnitt av "Pilot guides spesial" gir et tilbakeblikk på oldtidens folk og den verden de levde i.

En reise i historien>
Guidene legger ut på en reise gjennom historien, til noen av de mest interessante historiske minnesmerkene i Europa, Afrika, Latin-Amerika, Midtøsten og Asia. De drar blant annet til Egypts storslåtte pyramider, den greske øya Delos i Egeerhavet, Esfahan-moskéen i Iran, tempelbyen Angkor Wat i Kambodsja og den unike 2 200 år gamle hæren av terrakotta-soldater som ble funnet i vår tid i Kina.

Om serien
I denne omgangen av Pilot guides bærer det ut på spesialoppdrag med Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro, Estelle Bingham, Jonathan Atherton, Neil Gibbson, Eils Nevitt, Holly Morris og Shilpa Matha.

De reiser verden rundt i 9 nye programmer, og hver uke tar de for seg et nytt tema som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne. Temaene er handel, stammefolk, innvielsesritualer, åndelige "reiser", sportsdykking, god og dårlig mat, menneskehetens eldste historie og verdens største festivaler.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer