Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. juli 2000 kl 19.30 Cityfolk: Oslo 2000

Cityfolk: Oslo 2000 (t)


NRK2 torsdag 6. juli kl 19.30
Cityfolk: Oslo 2000 (2:6)

Tre ulike Oslo-innbyggere

Storbyportrettserien \"Cityfolk\" foregår i kveld på hjemmebane. Det dreier seg om tre ulike Oslo- innbyggere: 18 år gamle Camilla som sover bort livet sitt, Eystein Eggen som levde sine første år i kretsen rundt Vidkun Quisling og Rubina Zahid, pakistansk firebarnsmor i Norge.

18 år gamle Camilla Bones sluttet skolen for tre år siden, og synes hun sover bort for mye av livet sitt. Stort sett sover hun til 13-14-tiden. Moren hennes er lei av at datteren stadig må bomme penger for å dra ut på byen og feste, og nå vet ikke Camilla helt hvor veien skal gå videre. Hvem vil ansette en jente som kun har ungdomsskolen, og som har brukt de siste tre årene på å dra på kule fester, har erfaring som frilansdanser og noen få modelloppdrag? Selv håper hun at hun har knyttet så mange kontakter blant de \"riktige\" menneskene, at noe skal dukke opp til slutt. Aller helst vil hun reise mye rundt, bli kjent med nye mennesker og tjene masse penger.

I programmet møter vi også Eystein Eggen som levde sine første år i kretsen rundt Vidkun Quisling. Hans foreldre var begge sentrale på nazistisk side under krigen. Eystein Eggen er levende opptatt av hvordan det er å vokse opp med foreldre som ble stemplet som landssvikere. Han mener mange titusen personer i Norge i dag lever med fortrengte psykiske
problemer på grunn av foreldrenes nazi-sympatier. Eggen mener mange familier, med lang og stolt tradisjon, fikk en alvorlig knekk som har forplantet seg i etterfølgende generasjoner. Mye av kraften i denne problematikken bruker Eystein Eggen i sitt daglige virke som forfatter.

Hvordan lever en pakistansk firebarnsmor i Norge? Vi skal bli kjent med Rubina Zahid. Hun er utearbeidende og jobber på skolefritidsordningen på Hval skole i Oslo. Hvordan var det å flytte fra storfamilien i en landsby i Punjab til en ukjent fetter som ville gifte seg med henne i Oslo? Rubina Zahid mener det er viktig at hele familien er enig når noen skal gifte seg og at det er mange misforståelser rundt dette med arrangerte ekteskap. Foreldre har et ansvar for at barna deres får en god partner i livet. Selv mener hun at hun har vært svært så heldig, selv om overgangen til Norge var vanskelig i starten. Rubina Zahid synes hun har et godt liv, og mener at Norge og Pakistan er to land som er fine å bo i på hver sine måter. På fritiden driver hun med aerobics og leder et trimparti for andre pakistanske kvinner.

Om serien
I storbyportrettserien \"City folk\" blir vi i løpet av seks programmer kjent med tre ulike menneskeskjebner i forskjellige europeiske byer, Hamburg, Oslo, Rotterdam, Stockholm, Tallinn og Insbruck.

NRK2 torsdag kl 19.30

Bilde
Eystein Eggen er opptatt av hvordan det er å ha vokst opp som sønn av foreldre som var aktive på nazistisk side under krigen. (NRK-foto: Ole Kaland)

Programansvarlige: Kjetil Saugestad og Svein Ommundsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83