Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 29. januar 2006 kl 20.10 Krøniken

Følelser i sving

Bo og Bente er blitt gode venner, og et gryende kjærlighetsforhold er på trappene (Foto: DR)
Bo og Bente er blitt gode venner, og et gryende kjærlighetsforhold er på trappene (Foto: DR)
Ida har store problemer med å godta at sønnene Bo og Henrik plutselig er blitt tenåringer. Hennes ambisjoner er ikke helt i samsvar med guttenes, noe som får dramatiske konsekvenser i kveldens episode.

Bo, Idas eldste sønn, går siste året på folkeskolen. Han har alltid vært en flittig elev, men nå viser det seg at det er andre ting som opptar den unge gutten. Nemlig en ung jente ved navn Bente. Og da det går opp for Ida at Bo vurderer å droppe gymnaset, blir hun ikke blid.

Hun blir heller ikke særlig fornøyd da hun oppdager at yngstesønnen Henrik driver lyssky virksomhet med Bellas produkter. Henriks iver etter å følge i sin farfars fotspor på Bella får uante konsekvenser når han blir med som blindpassasjer til Tyskland. Sint og fortvilet vil Ida reise etter for å hente hjem sin gjenstridige sønn. Med på turen som sjåfør er Palle – og underveis lærer de to noe nytt om hverandre.

Ekteskapet mellom Søs og Palle henger i en syltynn tråd, men Søs er villig til å gjøre alt for å beholde ektemannen. Hun er også villig til å gjøre mye for at sannheten om hvem som er Margrethes egentlige far ikke blir kjent. Palle selv er misfornøyd med både ekteskapet og jobben som folketingsrepresentant. Da en unik sjanse plutselig byr seg, slår han til.


Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK1 de siste episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Det er tidligere sendt 15 episoder av den populære serien, som i gjennomsnitt fenget 770 000 seere sist den ble vist på norsk tv.

Hele serien utspiller seg i løpet av 25 år, en tidsepoke hvor det danske samfunnet i stor grad forandrer seg. Velferds-Danmark skapes, og familiemønstrene endrer seg på en måte ingen hadde kunnet forestille seg. Danmark meldte seg ved seriens start i 1949 inn i NATO, og ved seriens slutt i 1972 inn i EU.

Serien dreier seg dermed ikke bare om hovedrolleinnehavernes liv og utvikling, men gir også et innblikk i Danmarks historie som har hatt stor betydning for hvordan landet er i dag.

Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 3)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø, Stina Ekblad og Signe Skov.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80