Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. februar 2009 kl 00.15 Life on Mars

Skjuler sannheten

Sam Tyler (John Simm) skaper trøbbel for seg selv og kollegaene når han forlanger en svært upopulær obduksjon. (Foto: BBC)
Sam Tyler (John Simm) skaper trøbbel for seg selv og kollegaene når han forlanger en svært upopulær obduksjon. (Foto: BBC)
Den moderne politietterforskeren Sam Tyler forlanger en obduksjon når en doplanger blir funnet død i arresten. Det skaper trøbbel for kollegaene.

Lover og regler gjelder også for politimenn, mener Sam og tar sine egne kollegaer inn til avhør.

Blir mislikt
Sam har vært på kollisjonskurs med de andre etterforskerne helt siden han dukket opp på politistasjonen. Når han i tillegg beordrer obduksjon av den døde doplangeren, øker misnøyen hos kollegene. Noen skjuler noe, men hvem?

Under avhør av kollegaene opplever han at ikke alle snakker sant, og mistenker at flere av dem skjuler detaljer rundt dødsfallet. Når sannheten til slutt kommer frem, oppdager Sam at han sitter med bevis som kan splitte hele etterforskningsteamet. Er dette sjansen han har ventet på? Skal Sam endelig få vende tilbake til 2000-tallet?

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som får verden snudd på hodet etter en alvorlig bilulykke. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Episoden er sendt tidligere.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no