Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mai 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Robin Hood i Aidensfield

Godt humør på puben i
Godt humør på puben i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Mystiske pengeforsendelser i konvolutter til Bernie Scripps, sykesøster Maggie og politikonstabel Mike får dem først til å tro at noen i Aidensfield ønsker å ta fra de rike og gi til de fattige.

I forbindelse med at Danny Reece krasjer med bilen og blir slått bevisstløs utenfor Aidensfield, forsvinner en boks med 18 000 kroner i kontanter fra bilvraket. Kort tid etter begynner politikonstabel Mike og andre å motta pengebunker i posten, med beskjed om å understøtte byens fattige.

Mike regner fort ut at noen er kommet over pengeboksen i forbindelse bilulykken, men hvor pengene kommer fra vil ikke Reece ut med. Og hvem i all verden har begynt å dele dem ut ved hjelp av postverket?

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant
11 000 briter best forbindes med det britiske.

Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Den har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seere hos NRK.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57