Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. januar 2000 kl 19.30 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 11. januar kl 19.30
Alternativ medisin (18:20)

Tranebærsaft mot blærebetennelse

Å drikke tranebærsaft mot blærebetennelse var i gamle dager et råd som gikk i arv. Nå viser det seg at dette kan ha mye for seg.
Ved hjelp av moderne, vitenskapelige metoder har man funnet ut at det faktisk finnes stoffer i tranebær som direkte hindrer kolibakterier i å sette seg fast og dermed forårsake en betennelse. Denne oppdagelsen kan komme mange kvinner til gode som lider av hyppige blærebetennelser.

Østens legekunst
Tibetanernes overhode Dalai Lama deltok da verdens første kongress om tibetansk medisin samlet leger og behandlere fra hele verden i Washington i USA. \"Alternativ medisin\" var med på kongressen. I kveldens program får vi høre hva leger mener Vesten kan lære av Østens legekunst.

Menns helse
Det står ikke spesielt godt til med danske menns helse. Redaksjonen har derfor sendt tre velfødde menn med for høyt blodtrykk og kolesterolinnhold på kur på Skodsborg Kurcenter i sju uker. En ny rapport om hvordan det går, kommer i kveldens \"Alternativ medisin\".

Råd for overvekt
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for dem som sliter med overvekt.

Om serien
Alternativ medisin er en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer. Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
Alternativ medisin ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41