Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. juli 2008 kl 21.30 Wallander: Silkeridderen

Grådighet, mord og organhandel

Silkeridderen: Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og kollegaen Maja (Marie Richardson). (Foto: Nils Bergendal/SVT Bild)
Silkeridderen: Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og kollegaen Maja (Marie Richardson). (Foto: Nils Bergendal/SVT Bild)
Umoralsk atferd, svik, løgner og desperate handlinger på jakt etter penger eller kjærlighet er noen av drivkreftene til personene i miniserien med kriminaldetektiv Kurt Wallander.

Det er en gråkald ettermiddag i Skåne. Tåken ligger lavt, og advokat Torstensson er i bilen på vei hjem til Ystad. Plutselig skimter han noe midt i veien; et menneske fastbundet til en stol. I siste øyeblikk klarer han å stoppe bilen, går ut og får et kraftig slag som legger ham i bakken og fører til hans død.

Politiet behandler saken som en vanlig trafikkulykke, men den dødes sønn mistenker at hendelsen i realiteten er mord. Sønnen er en gammel venn av Kurt Wallander og han ber Wallander om hjelp.

Wallander, på sin side, har fri fra jobben og befinner seg på en øde strand i Skagen. Der vandrer han frem og tilbake mens han debatterer med seg selv hvorvidt han skal fortsette i politiet eller finne på annet å gjøre. Han er nedtrykt, deprimert og har problemer med for stort alkoholkonsum. Avskjedssøknaden er allerede skrevet.

Men så skjer det noe som får Wallander til å revurdere oppsigelsen.

Om serien
Denne gangen tar politietterforsker Kurt Wallander seg av et par mystiske mord og bisarr butikk. Historien involverer internasjonal handel med menneskeorganer, ufrivillige donorer og god gammeldags grådighet. Manuset er basert på romanen "Mannen som log" om mordkommisær Wallander og hans kolleger i Ystad-politiet, skrevet av Henning Mankell.


Svensk krimserie i to deler fra 2005
Originaltittel: Mannen som log
Produksjon: SVT
Regi: Leif Lindblom
Med Rolf Lassgård, Marie Richardson, Christer Fant, Claes Månsson og Melinda Kinnaman.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no