Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. juli 2009 kl 22.10 John Adams

Trosser rådgivere og franskmenn

John Adams er en beinhard president, som nekter å gi etter både for rådgiverne sine eller fransk aggresjon. (Foto: Kent Eanes/HBO)
John Adams er en beinhard president, som nekter å gi etter både for rådgiverne sine eller fransk aggresjon. (Foto: Kent Eanes/HBO)
Adams holder fast på sin antikrigspolitikk, til tross for fransk aggresjon og motviljen hos sine egne rådgivere. I mellomtiden står han ovenfor en stor krise på hjemmebane.

Da sønnen Charles blir alkoholiker, vil ikke lenger Adams vedkjenne sin egen sønn. Men da Charles dør, ber Abigail han om å slutte fred om sønnens minne. Men Adams er en sta mann, og nekter.

Som president er Adams minst like beinhard, og går imot alle sine rådgivere. Adams nekter å gå til krig mot franskmennene, og blir til slutt hørt når den nyutnevnte utenriksministeren, John Marshall, inngår en fredsavtale med Napoleon I. Men Adams sine politiske beslutninger er fortsatt upopulære og det kommende presidentvalget er like rundt hjørnet. Vil han bli gjenvalgt?

Om serien
John Adams er en historisk dramaserie i syv deler, basert på en biografi av David McCullough med samme navn. Den omhandler livet til en av Amerikas minst forståtte og undervurderte landsfedre. For mange har glemt at det faktisk var John Adams som ledet frigjøringskampen mot den britiske tronen, som overtalte Thomas Jefferson til å skrive uavhengighetserklæringen og som sørget for å forene de amerikanske stater. I rollen som USA andre og nokså glemte president finner vi Paul Giamatti.

Amerikansk historiedrama (2008)
Originaltittel: John Adams
Produksjon: HBO
Kveldens episode: Unnecessary War
Regissør: Tom Hooper
Produsenter: Tom Hanks og Gary Goetzman
I tittelrollen: Paul Giamatti
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 230 44 101/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900