Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mars 2003 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Kjærlighet i luften

Eddy (Jennifer Saunders) møter en kjekk gartner. (Foto: BBC)
Eddy (Jennifer Saunders) møter en kjekk gartner. (Foto: BBC)
De evigunge selskapsløvene Eddy og Patsy står på som aldri før. På timeplanen står det blant annet uhemmet "stage diving" på en Marilyn Manson-konsert. Og når man minst venter det, kan kjærligheten dukke opp i hagen.

Patsy og Edina finner mange likesinnede når de drar på konsert med dødsrockeren Marilyn Manson. De er alle 10-20 år yngre, men det ser ikke ut til å plage våre venninner nevneverdig, som er kledd i passende antrekk for anledningen.

Morgenen etter oppdager Eddy til sin store forbauselse en rufsete, men så absolutt søt fyr ved navn Jago i hagen sin. Han viser seg å være gartneren som Saffy har ansatt, men den alltid like årvåkne Patsy drar kjensel på ham som broren til en søkkrik aristokrat.

Eddy gjør det eneste riktige. Hun skrur sjarmen på full styrke! For nå har hun nemlig sjansen til å få oppfylt sin livslange drøm om å bo i et enormt hus med tjenere på hver hånd.

Gjensyn for skuespillere
Gartneren Jago spilles for øvrig av Crispin Bonham-Carter, som er kjent fra den enormt populære serien "Stolthet og fordom" som gikk på NRK for noen år siden. Han spilte mr. Bingley. Julia Sawaiha som spiller Saffy i "Absolutt fabelaktig", spilte en av Bennet-døtrene i samme serie.

Om serien
Det er klart for fjerde serie med "Absolutt fabelaktig". Enkelte ting forandrer seg aldri - det er ingen Eddy og Patsy uten "Bolly" og "Stoli"! Bollinger Champagne og Stolichnaya vodka er selve livskilden for de to sprø damene i "Absolutt fabelaktig". I disse nye episodene har den alltid like trendbevisste Edina Monsoon, eller Eddy, flyttet sine forretningsinteresser fra PR og moter til TV-produksjon. Samtidig har Patsy Stone av uforklarlige årsaker klart å blitt forfremmet til sjefsredaktør i motebladet, til tross for sin hang til å hengi seg til kunstige stimuli. Saffy, Eddys datter, prøver stadig å flytte ut, mens moren til Eddy har begynt med salsadansing og uhemmet internett-shopping.

Britisk komiserie
Absolutely Fabulous, serie 4
Produksjon: British Broadcasting Corporation BBC Worldwide
Regi: Bob Spiers
Manus og idé: Jennifer Saunders
I rollene: Jennifer Saunders (Edina), Joanna Lumley (Patsy), Julia Sawaiha (Saffy), June Whitfield (mor), Jane Horrocks (Bubble)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364