Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. mai 1999 kl 20.00 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 27. mai kl 20.00
Filmredaksjonen NRK

Cannes-spesial

Else Karine Archer og Pål Bang- Hansen er nylig kommet tilbake fra verdens viktigste filmfestival og har med seg rykende ferske intervjuer og filmklipp.
Det skulle borge for et innholdsrikt program. De har intervjuet blant andre Sissy Spacek - \"The Straight Story\", Atom Egoyan - \"Felicias reise\" og Takeshi \"Beat\" Kitano - \"Kikujiro\".
Vi skal også få se klipp fra følgende aktuelle filmer: \"Keiseren og morderen\" (regi: Chen Kaige), \"Kadosh\" (regi: Amos Gita?) og
\"Ghost Dog: The Way of the Samurai\" (regi: Jim Jarmusch).

Entrapment - Sean Connery
Den sjarmerende Sean Connery åpnet festivalen med sin røverfilm \"Entrapment\", som har premiere på norske kinoer allerede fredag. Else Karine Archer var til stede under pressekonferansen, der Connery blant annet ble spurt om dette med romantiske forbindelser mellom eldre menn og yngre kvinner...

Konkurrerende festivaler
Også andre filmfestivaler er tilstede i Cannes for å markere seg. Blant dem finner vi to norske: Den veletablerte Haugesund-festivalen, og den nye konkurrenten; Bergen Filmfestival, som går av stabelen for første gang neste år. Har vi virkelig plass til en filmfestival til? Og vil Haugesund slippe til flere? Pål Bang-Hansen har truffet de ansvarlige.

Norsk filmros
Pål Bang- Hansen har truffet mannen som har skrevet bok om norsk film fra 1971 til 1999, Peter Cowie. Boka er omdiskutert fordi den bare tar for seg filmer Variety- redaktøren Cowie liker, og fordi han er betalt av Norsk filminstitutt.

NRK2 torsdag kl 20:00

Filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Prosjektleder: Erlend Eskeland
Programleder: Else Karine Archer
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41