Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. april 2009 kl 22.20 Folk i farta

En brysom mann

I kveldens episode får vi stifte nærmere bekjentskap med den norske diplomatsønnen og playboyen Thor Halvorssen, og hans sønn, menneskerettighetsforkjemperen Thor Halvorssen junior (bildet).(Foto: NRK)
I kveldens episode får vi stifte nærmere bekjentskap med den norske diplomatsønnen og playboyen Thor Halvorssen, og hans sønn, menneskerettighetsforkjemperen Thor Halvorssen junior (bildet).(Foto: NRK)
I 1993 blir den norske diplomatsønnen og playboyen Thor Halvorssen arrestert i Caracas i Venezuela mistenkt for terrorisme. Bli med når Alex og familien Halvorssen reiser til Caracas, Los Angeles og Miami.

På veien støter de på tidligere presidenter, politiske flyktninger, hollywoodstjerner og dekadente kunstnere.

Skumle fiender
Seks bomber går av i Venezuelas hovedstad Caracas og Thor Halvorssen blir arrestert som mistenkt i saken. Sterke krefter i Sør-Amerika ville rydde Halvorssen av veien, for som president Perez’ spesialutsending i kampen mot narkotika, hadde nordmannen fått mektige fiender.

Torturert i fengsel
I et sort hull i et av Venezuelas verste fengsler ble Thor Halvorssen torturert i 74 dager før myndighetene i Venezuela til slutt må gi etter for presset fra amerikanske senatorer, internasjonale forfattere og Amnesty International.

Thor Halvorssen ble aldri anklaget for noe, og mange mente at bombene var en felle for å bli kvitt en brysom mann. Denne hendelsen har preget hele familien Halvorssen og Thor Halvorssen senior lever i dag i eksil i Miami. Sønnen, Thor Halvorssen junior, er en aktiv menneskerettighetsforkjemper og filmskaper som pendler mellom filmstjerner i Los Angeles og fengsler i Caracas. I mai skal han lede en menneskerettighetskonferanse i Oslo.

Om programmet
I år 2000 dro Alex Rosén på tur rundt i verden hvor han møtte nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med vekslende hell. Den gangen møtte han folk som prinsessegemal Erling Lorentzen, diktator Kjell Laugerud og pornostjernen Sasha Gabor.

Nå har Alex vært på tur igjen. En reise som innebærer vrakdykking i Karibien, skattejakt i Colombia og et besøk hos den norske narkotikaministeren i Venezuela.

Produsert av NRK
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900