Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. september 2003 kl 15.20 Norske filmminnner: Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe

Mordspill i norsk klassikerkomedie

Aud Schønemann og Arve Opsahl har hovedrollene som vaskekona Lilly og politimannen Henry Bakker i lystspillet
Aud Schønemann og Arve Opsahl har hovedrollene som vaskekona Lilly og politimannen Henry Bakker i lystspillet "Skulle det dukke opp flere lik - er det bare å ringe". (Foto: Nordisk Film TV-Distribution A/S)
I dag er det lystig gjensyn med Aud Schønemann og Arve Opsahl i en klassiker som kjennetegnes av morsom intrige, vittig dialog og situasjonskomikk. Lik forsvinner og lik dukker opp igjen - til alles forundring og fortvilelse.

Det hele begynner med at vaskekona Lilly Hansen (Aud Schønemann) kommer på jobb og finner sin arbeidsgiver, direktør Marthinsen, med en kniv i ryggen på kontoret. Forskrekket løper hun av gårde for å ringe politiet, og politioverkonstabel Henry Bakker (Arve Opsahl) blir satt på saken, til tross for at han er rammet av sterk influensa.

Når Henry Bakker ankommer åstedet, er imidlertid liket forsvunnet. I stedet dukker direktøren opp lys levende, og alle tror Lilly har fantasert. Men så finner man et nytt lik i Slottsparken. Det er en mann som var ansatt på kontoret. Kan det være dette liket Lilly så, og hvem har myrdet mannen?

På eget initiativ påtar Lilly seg å være detektiv, og sammen med overbetjent Bakker steller hun i stand de mest halsbrekkende bruduljer.

Nostalgisk humor
Mange seere av litt eldre årgang husker sikkert hvordan denne fornøyelige historien endte. For "Skulle det dukke opp flere lik - er det bare å ringe" ble en populær film blant det norske kinofolk.

Blant annet skrev Aftenpostens anmelder at "....Det spørs vel om ikke hennes (Aud Schønemann) rolle er en av de beste norsk filmproduksjon kan fremvise.... Hun er rett og slett en opplevelse, og jeg tror hennes innsats ville vakt oppmerksomhet også utenfor landets grenser."

Norsk komedie fra 1970
Regi: Knut Bohwim
I rollene: Aud Schønemann, Arve Opsahl, Thorleif Reiss, Anne-Lise Tangstad m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36,