Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. oktober 2008 kl 20.10 Daniella og Jens

To på egne vilkår

"Daniella og Jens" handler om en svensk jente som er autist og har et stort talent for musikk. Og om kjæresten Jens som har Downs syndrom.

Den svenske tv-medarbeideren Per-Anders Rudelius, som har laget dokumentaren om Jens og Daniella, stiftet bekjentskap med hovedpersonene første gang da de var med i en barnemusikal i 1994. Nå møter vi de to ungdommene på vei inn i voksenlivet. Den gang for 14 år siden trollbandt Daniella publikum, da hun sang Ted Gärdestads "Sol, vind og vatten".

-Hun kunne jo ikke kommunisere ved hjelp av tale, men det oppsto en magisk stemning i salen da hun sang fra scenen, minnes Per-Anders Rudelius.

Et kollektiv i Blekinge
I mellomtiden har Blekinge-ungdommene Jens og Daniella avsluttet videregående skole. Begge har flyttet hjemmefra og bor i kollektiv.

- Dokumentaren handler om deres vei inn i voksenlivet. Og akkurat som alle andre ungdommer skal de frigjøre seg fra foreldrene, sier Rudelius. Han har laget flere prisbelønnede dokumentarer, men ifølge ham selv har ingen av dem berørt ham mer enn den om Jens og Daniella.

Svensk dokumentar (2008)
Originaltittel: Daniella och Jens
Produsert av: SVT/ Nordvisjonsutveksling
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no