Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. oktober 2003 kl 21.05 Kjempesjansen

Rødhåret fyrverkeri

Unni Wilhelmsen nyter suksessen med platen
Unni Wilhelmsen nyter suksessen med platen "Hurricane’s Eye". (Foto: Artistpartner)
Unni Wilhelmsens nye plate har fått kritikerne til å lete frem superlativene. I kveld er hun den musikalske gjesten hos Dan Børge Akerø i Studio 1.

Wilhelmsen er en dame som liker å gjøre ting på sin måte. Etter at hun tok over styringen av egen sangkarriere og startet eget plateselskap, kom også suksessen. "Hurricane’s Eye" har ligget høyt oppe på hitlistene siden utgivelsen i august.

Dan Børge Akerø får også besøk av flere aktuelle gjester, og det blir en ny runde av "Kjempesjansen".

Deltager 1:
Eli Kristin Hagen (29)

Klassisk sanger (lyrisk koloratursopran) fra Biri og Brandbu

Eli Kristin Hagen er en allsidig artist med bakgrunn fra dans, teater og visesang. Hun er utdannet sangpedagog fra Norges Musikkhøyskole, og synger i eget band med selvkomponerte låter i pop-rocksjangeren. I 2002 debuterte Hagen på Den Norske Opera som Valencienne i "Den Glade Enke". Hun har spilt Solveig i Peer Gynt spelet på Gålå og skal være med på nyttårskonsert-turne med Den Norske Opera i år.

Deltager 2:
Tabassco

Tubakvartett med Håvard Kroka (28) fra Stord, Tor Kristian R. Innbjør (28) fra Askøy, Mats Kjelling (24) fra Bodø og og Geir Davidsen (32) fra Namsos.

Kvartetten har spilt sammen i om lag 3 år, og alle har studert ved Høgskolen i Tromsø og har en allsidig musikalsk bakgrunn. De har holdt mange konserter, bl.a. "Høstsonater" (konsertserie i Tromsø), underholdningskonserter i Tromsø og en konsert på Norges Musikkhøgskole. De skal delta i konkurransen "International Philip Jones" i Paris, en konkurranse med høy status som er åpen for alle messingensembler fra hele verden.

Deltager 3
Bjørn Vidar Solli (24)

Jazzgitarist og sanger fra Skien

Bjørn Vidar Solli startet sin musikalske karriere som 11-åring da han turnerte omkring i Sør-Norge som sanger. Han opptrådte blant annet i NRK fjernsynet, og da han var 13 år hadde han holdt over 200 konserter. Gitaristen og sangeren startet på Musikk-konservatoriet i Trondheim, 18 år gammel som yngste elev på jazzlinja. Med sin trio "Solid!" ble han kåret til "Årets Unge Jazzmusiker 2002" av Rikskonsertene og Norsk Jazzforums Jury. I sommer deltok han i finalen i "The 5th Internationale Jazz Soloist Competition" i Monaco. Ingen nordmann har tidlige blitt plukket ut til denne konkurransen – han ble nummer 3 av 60 deltagere. Solli har også deltatt på flere festivaler i år, og han har mottatt flere stipend og legater.

Deltager 4:
Charlotte Filberg (23)

Danser (freestyle/discodans) fra Oslo

Charlotte Filberg startet å danse freestyle/discodans som niåring, og hun har vært på landslaget i seks og et halvt år. Utenom dansen, designer og syr hun danse- og treningstøy. Filberg har mottatt utviklingsstipend fra Olympiatoppen. I discodans har hun en 3. plass fra VM i 2001, og hun ble europamester i 2002. Hun har også fire NM-titler og en Kongepokal. Nylig ble hun verdensmester i freestyle.


Om "Kjempesjansen"
Unge, uetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,