Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. januar 2000 kl 23.15 På hjemmebane

På hjemmebane (t)

NRK1 fredag 7. januar kl 23.15
På hjemmebane (1:42)

Familieliv i etterkrigstiden

Fra David Jacobs, mannen bak serier som \"Dallas\" og \"Paradise\", kommer \"På hjemmebane\" på NRK1. Dette er en serie i 42 deler som bringer tilbake all den lidenskap, konflikt og romantikk som fulgte i tiden etter den 2. verdenskrig da de amerikanske soldatene vendte hjem fra fronten.
\"På hjemmebane\" er en saga om tre familier som bor i den lille byen River Run i Midtvesten. Familiene Sloan, Metcalf og Davis er alle svært forskjellige og har bare én ting felles - sønnene deres kommer hjem fra fronten.
Familiene har store overraskelser i vente. En av de største er at to av sønnene har giftet seg i løpet av krigen. Derfor er forbauselsen stor når de to krigsbrudene dukker uventet opp, og attpå til før sønnene.
De to unge kvinnene blir umiddelbart mistenkeliggjort. Gina og Caroline er utlendinger som åpenbart har forført bygdeguttene, og det er ikke lett for dem å gli ubemerket inn i omgivelsene.
Gina fra Italia er en sky og søt jente som overveldes over møtet med sine kalde, følelsesløse og ekstremt rike svigerforeldre, herr og fru Sloan. Britiske Caroline er både tøff og sterk og lar seg ikke tråkke på til tross for at fiendtligheten lyser fra innbyggerne i River Run. Hun har store planer for seg selv og ektemannen.
\"På hjemmebane\" tar for seg de sosiale forandringer som dukket opp både i småbyene og i verden ellers etter den utmattende krigen. På samme tid er serien en enkel historie om mennesker som kjemper med å legge fortiden bak seg og gå videre med sine liv. Etterkrigstiden er en tid for løfter og fornyet tillit, men mest av alt en tid for store håp for fremtiden.

Første episode
Alle soldatene som vender hjem fra fronten, møter store utfordringer. Det gjelder kjærester, som de trodde ventet på dem, jobber som er vanskelige å få, og familiens forventninger.
Ingenting er slik det var før krigen begynte, problemene hoper seg opp og også intrigene. De tre familiene vi følger i River Run, har alle sitt å stri med, og krigen har på ingen måte gjort hverdagen lettere.

NRK1 fredag kl 23.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. De tre familiene Sloan, Metcalf og Davis utgjør hovedpersonene i \"På hjemmebane\" (Homefront).
I hovedrollene: Kyle Chandler, Sammi Davis-Voss, Guiliana Santini, Ken Jenkins, David Newsom, Harry O\'Reilly, Wendy Phillips, Jessica Steen, Alexandra Wilson

Produsert av Warner Bros
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18