Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. desember 2009 kl 19.40 Mat i faresonen

Utrolige matkulturer

Programleder Stefan Gates reiser til Etiopia og Kamerun. Her smaker han på blant annet en rotte. (Foto: BBC)
Programleder Stefan Gates reiser til Etiopia og Kamerun. Her smaker han på blant annet en rotte. (Foto: BBC)
Britiske Stefan Gates er tilbake med en ny serie programmer hvor han reiser rundt og utforsker forkjellige matkulturer. Men Gates går ikke for gourmetmaten, han prøver de lokale matrettene som opp igjennom de to tidligere sesongene har inkludert alt fra rotter, sel til radioaktiv suppe i Tsjernobyl.

I hver episode tar han for seg matvanene i noen av verdens farligste steder. Han bruker mat som virkemiddel til å forstå den lokale befolkningens kultur og hverdagslige utfordringer. Gates har tidligere vært i blant annet India, Venezuela og Burma.

Rotte og geiteblod
I kveld reiser Gates til Etiopia, hvor en stor befolkningsmengde lider av hungersnød. Her smaker han på blant annet katt, rotte, pinnsvin og geiteblod.
I tillegg besøker han Kamerun, hvor det er en enorm appetitt etter eksotisk kjøtt fra utryddingstruede dyrearter.

Britisk dokumentar (2007)
Original tittel: Cooking in the Danger Zone
Episode tittel: Cameroon and Ethiopia
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23 04 45 75/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900