Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. mai 2009 kl 00.35 Født på solsiden spesial

Å elske og ære

 Audrey (Penelope Keith) og Richard (Peter Bowles) står foran sølvbryllupet sitt. (Foto: BBC)
Audrey (Penelope Keith) og Richard (Peter Bowles) står foran sølvbryllupet sitt. (Foto: BBC)
25 år etter Audrey og Richard ga hverandre sitt "ja", får vi anledning til å finne ut om dette klassiske paret vil leve lykkelig i alle sine dager, eller om noe vil stå i veien for harmonien.

Hvem husker vel ikke de to småkranglende Audrey og Richard fra serien som først gikk på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet?

Tvunget til å selge
Lady Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) ble tvunget til å selge godset sitt etter ektemannens død. Inn på banen kom den sjarmerende og tilsynelatende perfekte engelske gentleman, Richard DeVere, og kjøpte Audreys elskede gods.

Det tok ikke lang tid før Audrey fant ut at Richard ikke var "fin" nok til å overta godset, så hun fortsatte å oppføre seg som fruen i huset, selv etter at hun var forvist til portnerboligen i utkanten av eiendommen.

Kjærligheten seiret
Spenningen mellom Audrey og Richard var til stede fra første stund, men det skulle gå mange år og episoder før de ble et par. Når vi så møter dem 25 år senere skal ekteparet snart feire sølvbryllup. Aristokraten Audrey styrer igjen godset, gården og nabolaget med hard og kjærlig hånd, mens Richard har tilsynelatende slått seg til ro som bonde.

Overraskende tilståelse
De fleste av Audrey sine venner har latt seg kjøpe av store matprodusenter og flyttet fra landsbygda, mens hun og Richard er stolte overlevende i en tøff, ny virkelighet. Alt ligger til rette for en storslått sølvbryllupsfest da en overraskende og spektakulær tilståelse kommer i veien.

Ved hjelp av sin gamle skolevenninne Marjory (Angela Thorne), så går Audrey til kamp for å redde landsbyen, 400 års historie og sitt eget ekteskap.

Denne julespesialen ble sendt på nyttårsaften i fjor.

Britisk komedie 2007
Produsert av BBC
Originaltittel: To the Manor Born: Xmas special 2007
Manus: Peter Spence
Regi: Gareth Gwenlan
Med: Penelope Keith, Peter Bowles, Angela Thorne, Alexander Armstrong.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900