Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 8. august 2010 kl 19.30 Eva og Adam

Par i hjerter eller oppløsning?

Petter W. B. Schjerven spør om vi egentlig trenger mer enn ett kjønn? (Foto: Rubicontv)
Petter W. B. Schjerven spør om vi egentlig trenger mer enn ett kjønn? (Foto: Rubicontv)
I kveld ser Petter W. B. Schjerven nærmere på regnestykket 1+1=2. Han stiller spørsmål ved den enkle logikken, og lurer på om det ville vært bedre om man var fem i stedet for bare to kjønn i verden.

De fleste av oss ønsker å leve livet sammen med en annen. Men dette byr på en rekke utfordringer og ender ofte med samlivsbrudd. Står ekteskapet for fall? Har ikke kvinner og menn behov for hverandre lenger? Og har vi egentlig behov for å være to kjønn?

Petter Schjerven vil finne ut om kategoriene kvinne og mann er for snevre og spør om kjønn er noe vi gjør og ikke noe vi er.

I Sarpsborg møter Petter et par som lever etter det man i dag anser for å være et gammeldags kjønnsrollemønster. De har fem barn, og mor har valgt å være hjemme for å stelle for mann og barn.

Frieri og skilsmisse
Eva og Adam er i ferd med å bli et seriøst par, og Adam vurderer å fri til Eva. Men også de nyforelskede blir nedtrykte av den mørke skilsmissestatistikken. 50 prosent av alle ekteskap ender med skilsmisse, og det er kvinnene som går. Kan det ha noe med likestilling å gjøre?

Om serien
I Petter W. B. Schjervens programserie Eva og Adam skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn. For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, er et ungt par som møtes, blir forelsket og siden gjennomgår et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no