Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. oktober 2012 kl 21.30 Bokprogrammet

Norges første twitter-roman


Nils Horvei har skrevet en historie om et ektepar som begir seg inn i en ny digital virkelighet med aktiv twitring. Vi blir bedre kjent med Anne Lise Marstrand Jørgensen, som har skrevet bok om Hildegard von Bingen, og vi følger fotograf Ken Opprann mens han trasker gatelangs på nattestid.

Nils Gullak Horvei debuterte med romanen "Gutten på taket" i 1990, nå har han skrevet Norges første twitter-roman. Den forteller om et ektepar som forlater den gamle verden og sammen begir seg inn i en digital virkelighet med svært aktiv twitring. Etterhvett mister de både seg selv og hverandre.

Det handler om å lykkes eller mislykkes, om forholdet mellom det private og offentlige og om hva det betyr å være menneske i en verden der sosiale medier erstatter gamle omgangsformer.

Nils Horvei er for øvrig gift med twitterdronningen Elin Ørjasæter. De er begge gjester i Bokprogrammet denne uka.

Portrett av Hildegard von Bingen
En av de største boksensasjonene i Danmark i løpet av den siste tiden er en tobindsroman om den tyske nonnen Hildegard von Bingen. Forfatteren, en ung dansk poet med navnet Anne Lise Marstrand Jørgensen, lot seg fascinere av denne helt spesielle kvinnen ved en tilfeldighet. Hun hadde i utgangspunktet verken interesse for middelalderen eller for mystikk, men resultatet har blitt et særegent litterært portrett av en av de viktigste kvinneskikkelser i europeisk historie.

Nattfotografen
Fotografen Ken Opprann har vært tilknyttet Aftenposten som noe så spesielt som nattfotograf. Nå kommer han ut med en fotobok med portrettet av mennesker som leser. Opprann har reist i mer enn hundre land på jakt etter folk med nesa i boka.

Egenproduksjon 2012
Prosjektleder : Bjørn Hulleberg
Programleder: Siss Vik
Presseansvarlig :Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice.