Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. mai 2013 kl 20.00 Skjønnhetsboblen

Mummy-Makeover

Skjønnhetsboblen: Caroline Olofsson ønsker seg en såkalt
Skjønnhetsboblen: Caroline Olofsson ønsker seg en såkalt "Mummy-Makeover" - et skjønnhetsinngrep som innebærer bukplastikk og brystforstørrelse
Plastisk kirurgi blir stadig vanligere, og etterspørselen vokser i lynfart. Men i motsetning til hva mange tror, er ikke den vanligste kunden unge jenter med håp om større bryster – men nybakte mødre.

For mange er unge jenter med brystimplantat første tanke når man snakker om skjønnhetsinngrep og plastisk kirurgi. Private kirurger i bransjen opplyser derimot at deres vanligste kunder er mødre som vil «forbedre» kroppen sin etter graviditeter.

Er restaureringen av en mors kropp en reell problematikk for familien og for samholdet? Og hvorfor støtter staten en manns operasjon for mindre bryster, men ikke en kvinnes ønske om større?

En mors kamp
I andre del av Skjønnhetsboblen møter vi Caroline Olofsson. Etter å ha båret frem to nydelige barn, har hun nå som 34-åring bestemt seg for å gjøre det man i USA omtaler som en «Mummy Makeover» - brystforstørring og bukplastikk.

At kostandene på operasjonene deles, er en selvfølge for Caroline og hennes mann.


Om dokumentarserien
Skjønnhetsinngrep og plastisk kirurgi blir stadig vanligere, og mulighetene stadig fler. Botox-lunsj har snart blitt et kjent begrep, og nye klinikker åpnes årlig for å møte etterspørselen.

Men bransjen beskrives nærmest som et lovløst land, hvor ansvarsforholdene er uklare dersom noe skulle gå galt. I denne dokumentaren på tre deler følger vi personer som på ulikt vis lever av og arbeider med skjønnhetsinngrep – og menneskene som på andre siden ønsker å få det gjort.

Svensk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Skönhetsbubblan (02:03)
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900