Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. november 2012 kl 22.30 Hvorfor fattigdom?: Mødrene som så lyset

Lang vei til kunnskap


Rafea er 30 år og lever med mann og fire barn i en liten beduinlandsby i Jordan. For første gang i sitt liv forlater hun hjemstedet, for å ta utdanning som solenergiingeniør.

Barefoot College i India driver med opplæring av kvinnelige solenergiingeniører for å styrke kvinners deltakelse i lokalsamfunnet. Rafea er den første jordanske kvinnen som har fulgt dette studiet, og hun drømmer om å komme tilbake til landsbyen med ny velstand og kunnskap.

Men mannen hennes, som tenker på å ta seg en tredje kone, truer med skilsmisse og å ta fra henne barna hvis hun fullfører planene. Hvordan skal hun overbevise ektemannen og resten av familien om at studiene hennes vil komme alle til gode?

Om "Hvorfor fattigdom"
"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.

Initiativtakere er blant andre BBC og de nordiske allmennkringkasterne, og filmene blir vist samtidig i over 180 land, med over 500 millioner antatte seere. 60 kringkastingsstasjoner er med å lage en temauke på tvers av medieplattformene. Prosjektet har en egen nettside, http://whypoverty.net/.

Internasjonalt dokumentarprosjekt
Originaltittel: Why Poverty?
Avsnitt 4: Solar Mamas
Dansk-britisk dokumentar
Av Mona Eldaief og Jehane Noujaim
Produksjon: Plus Pictures
Presseansvarlig: Helene Amlie, tlf 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside