Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. september 2009 kl 19.55 De ukjente

Leker på lørdagen


Seks ukjente personer – seks yrker. Oppgaven er enkel: to kjendislag må gjette hvilken person som tilhører hvilket yrke. Mannen med alle svarene er Stian Barsnes-Simonsen. Det er klart for premiere på det nye underholdningsprogrammet "De ukjente"!

Stian Barsnes-Simonsen skal regjere i det tradisjonsrike lørdagsstudioet Studio 1 på NRK i åtte lørdager fremover. Her får han hver uke med seg to lag bestående av to kjente mennesker på hvert lag. Disse kjendisene skal prøve å plassere seks gitte yrker på seks helt ukjente personer.

Spørsmålet er hvor gode er yrkesutøverne er til å "lyve på seg" et annet fag enn det de driver med. Hvor gode er kjendisene til å gjette? Hvor langt vil de gå for sin overbevisning?

- Vi skal leke uhemmet med kjendisenes – og Ola Nordmanns – fordommer når det gjelder yrker og mennesker, sier en spent Barsnes-Simonsen før premieren.

Lagenes valg underveis vil medføre til dels dramatiske konsekvenser. Hvis man plasserer feil person i et yrke, blir "straffen" at lagene må ut i vikartjeneste i nettopp det yrket. Hvordan dette går, vil selvsagt TV-seerne få følge meget nøye med på!

Første par ut
Listen av kjendiser blir lang utover høsten, og i første program skal Anne Lindmo og Per Sundnes kjempe mot Geir Schau og Nina Stensrud Martin om å plassere riktig yrke på riktig person i panelet av "De ukjente".

I premiereprogrammet må de plassere yrkene toller, hundeinstruktør, flymekaniker, dykkeinstruktør, taxisjåfør og skarpskytter på riktige personer.

Egenprodusert underholdningsprogram
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder: Stig Karlsen
Programleder: Stian Barsnes-Simonsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900