Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. februar 2009 kl 19.30 Niklas' mat

Kroatisk med Niklas

Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt drar til den kroatiske øya Pasman. (Foto: SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt drar til den kroatiske øya Pasman. (Foto: SVT)
I "Niklas’ mat" blir det servert blekksprut, ørret, kjøttboller av kalv og kroatiske søtsaker.

På øya Pasman på Kroatias vakre kyst er det både hai og blekksprut i havet. Heldigvis er fisket godt, og det blir rikelig av det siste. Den åttearmede blekkspruten tilberedes over åpen ild og får en fantastisk smak.

På øya finnes også ørret, som Niklas tilbereder med spisskål og lime. Til kjøttbollene hører sukkererter og mintsaus.

Zabaione
Desserten er på kroatisk vis: Ovnsbakte jordbær i zabaione. Dette siste består av eggeplommer, strøsukker, hvitvin, sitronsaft og vaniljestang.

Svensk matserie (2008)
Originaltittel: Niklas mat høst 08/1-10
Produksjon: SVT
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer