Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. desember 2005 kl 20.55 Filmplaneten

Sicilia

Mikal Olsen Lerøen reiser til Sicilia, populær location for filminnspilling. (Foto: NRK)
Mikal Olsen Lerøen reiser til Sicilia, populær location for filminnspilling. (Foto: NRK)
Noen steder er svært mye brukt som location. Sicilia, for eksempel. Her er mange kjente filmer spilt inn. Mikal Olsen Lerøen tar oss med på en filmatisk rundreise på den vakre øya.

Mange forbinder Sicilia med mafiaen, og det er ikke helt uten grunn. Derfor er store deler av "Gudfaren 3" filmet på Sicilia. Det er også "Postmannen", den romantiske filmen om dikteren Pablo Neruda og den lokale postmannen han lærer opp i poesi for å vinne en kvinnes gunst. Deler av den siste "Star Wars"-filmen ble spilt inn på Sicilia, og en kommende norsk-italiensk samproduksjon skal også filmes på den vakre øya.

Mikal Olsen Lerøen har besøkt Etna ("Star Wars"), huset til Pablo Neruda og intervjuet Guido Fiandra, som er regissør for filmen "Elsewhere", der Trond Espen Seim spiller en av hovedrollene.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,