Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. oktober 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 7. oktober kl 20.05
Vestavind (6:17)

Agnes vil jobbe igjen

Agnes giftet seg med Ivar (Sven Nordin), og de fikk tvillingjenter i forrige episode. Nå er det gått syv år. Vi skriver 1956. Georg (Bjørn Skagestad) spiller klarinett i Kringkastingsorkesteret. Og den nye tid er kommet med støvsugere og radioapparater for alle.
Agnes\' sønn Joachim, som hun fikk sammen med Georg, vil bli musiker som sin far. Gutten begynner å stille spørsmål om faren som han ikke har sett, og heller ikke vet mye om. Han lurer på hvorfor ikke foreldrene giftet seg når de brydde seg om hverandre, spør han \"Beste\" på Nedrebø.

Ny tid
Den nye tiden er kommet. Mens de på Nedrebø vil ha innlagt vann og klosett, er det støvsuger og radioapparat som står på ønskelisten i Vika hos Ivar og Agnes. Men så er det de penga da... Agnes lurer på om hun skal ta seg jobb, men Ivar vil ikke ha en kone som arbeider! Imens går enkefru Ahlsen (Mona Hofland) og sysler med tanken om å be Agnes komme tilbake til gardinforretningen.
Wilhelm, sønn av Alfred og Monica Ahlsen, er nå blitt en ung mann med kjæreste. Ivars lillebror, Nelson, er jevngammel og for tiden mest opptatt av motorsykler og damer. De to, som så vidt møttes som barn, treffes igjen under adskillig mer dramatiske omstendigheter.

NRK1 torsdag kl 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Agnes (Hildegun Riise) vil begynne å jobbe igjen, men Ivar (Sven Nordin) er slett ikke enig i det. (NRK-foto: Anne- Liv Ekroll)

2. Joachim er blitt en vakker gutt og har lyst til å bli musiker som sin far. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

3. Georg (Bjørn Skagestad) spiller klarinett i Kringkastingsorkesteret. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)
Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen