Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. mai 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Skraper og skrap

Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i New York-politiet får en vanskelig nøtt å knekke. (Foto: Universal Pictures)
Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i New York-politiet får en vanskelig nøtt å knekke. (Foto: Universal Pictures)
Lena Brody arbeider på et gamlehjem for aldrende jøder i New York City. En kveld finner ektemannen Lance henne død på badet. Selv om årsaken til Lenas død ser ut til å være selvmord, ender Lance opp som hovedmistenkt i saken.

Heldigvis husker datteren Claire noe som kan være viktig for saken. Nemlig at moren i dagene før hun døde fortalte om en skade hun hadde pådratt seg på jobb. Hun hadde et mystisk skrapemerke på det ene håndleddet.

Lance, som er skraphandler, er allerede kjent for etterforskerne Goren og Bishop fra et svindelforsøk med opphogging av jerngods i bydelen Queens. Visse ting peker i retning av at han kan ha forårsaket konas død. Hobbyen til Lance er å bygge modellbåter, og under en krangel skal Lena ha kastet hans prisvinner-båt ut av huset. Tydeligvis har krangelen vært voldsom, for i tillegg til det skadde håndleddet er også Lenas ene kneskål smadret.

Arrangert selvmord – av hvem?
Goren og Bishop klarer å oppspore den ødelagte modellbåten. Kan Lena ha arrangert sitt eget selvmord på en slik måte at det ville sverte Lance og kaste mistanken over på han?

Etterforskerne blir ytterligere forvirret da de oppdager at en gammel mann ble funnet død på eldrehjemmet for en tid siden. På kroppen hadde han nøyaktig de samme skadene som Lena…

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). Sistnevnte er gått ut i svangerskapspermisjon og Goren samarbeider i permisjonstiden med etterforsker G. Lynn Bishop (Samantha Buck).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Nå da hun har svangerskapspermisjon, samarbeider Goren med etterforskeren G. Lynn Bishop.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: A murderer among us
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio (Robert Goren), Samantha Buck (G. Lynn Bishop), Courtney B. Vance (Ron Carver) og Jamey Sheridan (James Deakins).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no