Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juni 2000 kl 23.45 Nattkino: Ein månad ved sjøen

Nattkino: Ein månad ved sjøen (t)


NRK1 lørdag 24. juni kl 23.45
Nattkino: En månad ved sjøen

Trekantdrama i vakre omgivelser

To vakre kvinner konkurrerer om en rik, engelsk gentlemans gunst i denne uimotståelige romantiske komedien. I hovedrollene møter vi Vanessa Redgrave, Uma Thurman og Edward Fox.

Miss Bentley (Vanessa Redgrave) har tilbrakt alle somrene siden hun var barn ved den vakre Comosjøen i Italia. Hvert år har hun sett fram til å komme tilbake hit for å være noen uker i selskap med den sjarmerende vertinnen, signora Fascioli, og sine italienske venner. Men i år - vi skriver 1937 - er det annerledes. Faren, som i alle år har vært hennes reisefølge, er nylig død. Og for første gang ferierer miss Bentley alene. Selv om hun ikke lenger er helt ung, er hun ingen kjedelig frøken som livet har gått forbi. Miss Bentley er en livlig kvinne med et umettelig behov for nye opplevelser. Hun er dessuten en ivrig fotograf.

Romantikk i luften
Selv om miss Bentley er fornøyd med tingenes tilstand, blir hun overrasket over at hun føler seg tiltrukket av en nykommer på feriestedet - en engelsk gentleman som kaller seg major Wilshaw (Edward Fox). Som miss Bentley er også han alene, og synes å være et godt parti. I løpet av de neste dagene avtaler miss Bentley flere stevnemøter med ham. Men som ved en skjebnens ironi blir det total fiasko. Wilshaw blir irritert over at hun kommer for sent til en coctail-avtale. Han blir overrasket og føler seg ydmyket da hun slår ham i tennis. I forbindelse med en utflukt på innsjøen kommer de for sent til båten, og impulsivt takker Miss Bentley ja til en motorsykkeltur i stedet. Det tilbudet kommer imidlertid ikke fra Wilshaw, men fra Viottorio (Alessandro Gassmann) - en vakker ung mann som blir hodestups forelsket i miss Bentley.

Men heldigvis har Wilshaw en velutviklet humoristisk sans og nyter utfluktene sammen med den til tider irriterende, men alltid forfriskende og tiltrekkende Miss Bentley.

Så, bare noen dager før han skal dra tilbake til England, får han et farvelkyss av Miss Beaumont (Uma Thurman), en ung, vakker og bortskjemt amerikanerinne. Wilshaw oppfatter kysset som en invitt - og utsetter hjemreisen.

NRK1 lørdag kl 23.45
Tidligere sendt 4.9.99

Bilder
1. Miss Bentley spilles av Vanessa Redgrave.
2. I rollen som Major Wilshaw møter vi Edward Fox.
3. Den unge, vakre og bortskjemte miss Beaumont spilles av Uma Thurman.

Amerikansk film fra 1995
Originaltittel: A Month by the Lake
Regi: John Irvin
I hovedrollene: Venessa Redgrave, Edward Fox og Uma Thurman
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41