Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. mai 2011 kl 21.35 Fotoskolen Singapore

Jakten på det beste bildet


Gjør klar kameraet ditt, og bli med den anerkjente fotografen Tom Ang på reise i Singapore. Ang viser både nye, spennende steder og hvordan du kan ta de beste bildene.

I løpet av åtte episoder besøker Tom Ang uutforskede steder i Singapore hvor han lærer både proffe og amatørfotografer å fange øyeblikket på nye måter.

Blant noen av utfordringene vi får være med på er hvordan fange opp kunst – holder det å ta bilde av kunstneren eller opptredenen i seg selv? Og hvordan fange et meningsfullt øyeblikk og dens betydning for de involverte?

I tillegg ser vi på reportasjefotografering, en sjanger som krever både stor teknisk kompetanse samt menneskelig forståelse. Et bilde kan ha enorm betydning både for fotografen og mennesker som ser på bildet. Men hvor skal man begynne?

Første episode
I første episode ser Tom Ang nærmere på Singapores bygninger, nærmere bestemt bygninger under utbygging. Dette kan høres ut som kjedelige perspektiv fra en fotografs ståsted, men Ang viser hvordan fange bygningens vekst på en fotoestetisk måte.


Britisk dokumentarserie fra 2010
Original tittel: Scene City
Produsert av: Passion Distribution
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900