Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. april 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Blind rettferdighet…

Susan (Zoë Wanamaker) er blitt
Susan (Zoë Wanamaker) er blitt "hysterisk blind", og Nick (Kris Marshall) prøver å hjelpe henne med å få synet tilbake…(Foto: BBC)
Ben er blitt innkalt til å sitte i retten, og Susan er sjalu. Mens hun er i gang med å rydde i huset, går hun innom Michaels rom. Hun drar vekk dynen og finner Michael – og en pike som ligger der sammen med ham. Susan får sjokk og rammes av noe som kalles "hysterisk blindhet".

I mellomtiden går det ikke så bra for Ben, heller. Han sitter i en jury som skal ta stilling til en vandalisme-sak, hvor en ansatt har gått amok med en stinkende kolje. Bens forhåpninger om en rask domsavsigelse går i vasken, takket være den nidkjære forkvinnen Joanna Elton-Johns. Hun blir slett ikke imponert da Ben presenterer seg som Ben Judy-Garlands.

Avbrøt idyllen
Nick aspirerer til å bli den neste Christo, den berømte kunstneren som pakker bygninger inn i ymse materialer. For å komme i gang begynner han med å pakke møblene inn i brunt papir. Samtidig trøster han Michael med at det spiller ingen rolle om mamma ble blind, det viktigste er at han fikk seg et nummer. Det viser seg imidlertid at Susan kom inn og avbrøt idyllen. Michael er fortsatt jomfru.

Og Abi hjelper den blinde Susan med å orientere seg rundt i huset ved hjelp av lukter.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for annet enn at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Blind Justice"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf:23 04 74 83